CooL-programma

CooL is een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Het doel van het CooL-programma is een gezondere leefstijl voor de deelnemer met overgewicht door advies en begeleiding bij voeding, beweging, slaap, ontspanning, persoonlijke balans, stressvermindering en gedragsverandering.

Deze GLI wordt vergoed door de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken.

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en wordt uitgevoerd door één persoon, de CooL-coach. De CooL-coach steunt de deelnemer in het halen van persoonlijke doelen. De CooL-coach ondersteunt het proces van de deelnemer en kiest de inhoud en werkvormen die bij de deelnemers(groep) passen. De deelnemer heeft zelf de regie, maar hoeft het niet alleen te doen. Elke CooL-groep bestaat uit 10 tot 15 deelnemers.

CooL bestaat uit twee fasen van in totaal 16 fysieke groepssessies van elk 90 minuten en daarnaast in totaal 7 uur aan individuele gesprekstijd.

Fase 1 is de initiatie van gedragsverandering (8 maanden) en fase 2 gedragsverandering en gedragsbehoud (16 maanden).

Na het intakegesprek van 60 minuten beslis je samen met de CooL-coach of CooL op dit moment past bij jou. Je hebt daarna nog 6 uur één op één gesprekstijd met de coach.

Voor deelname aan CooL heb je een verwijzing van je huisarts, praktijkondersteuner of internist nodig. In juli starten de intakegesprekken. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen start het CooL-programma in augustus.

De verwijzer – huisartsen, praktijkondersteuners en internisten – stelt vast of de deelnemer voldoet aan de inclusiecriteria en verwijst deelnemers naar een CooL-coach en blijft tijdens het CooL-programma betrokken. De CooL-coach stemt af met de huisarts, praktijkondersteuner of internist, koppelt regelmatig resultaten terug en overlegt zo nodig over aanvullende zorg.